Bij Aedes zijn we altijd blij als we nieuwe medewerkers mogen verwelkomen, of ze nu net van Harvard komen met hun masterdiploma op zak of dat we ze hebben weggekaapt bij de concurrentie (de hashtag #sorryING gaat viral!). Toen Emmanuel, onze nieuwe (maar erg aardige) Claims Manager het team kwam versterken, hebben we de kans om hem een paar vragen te stellen, met beide handen aangegrepen: 

Hallo Emmanuel, welkom bij ons. Kan je je parcours even voor ons beschrijven? 

Natuurlijk! Ik ben Emmanuel, ik word binnenkort 35 en ik woon in Waals-Brabant. Ik werk al bijna 15 jaar in de verzekeringswereld. Ik ben mijn carrière begonnen in een bureau dat expertises na schadegevallen opstelt. Later ben ik overgestapt naar maritieme verzekeringen in het team van de makelaar, March in Brussel. Vervolgens ging ik bij de ING Groep werken, eerst bij de dienst voor productie auto, later bij schadebeheer. Na een kleine omweg bij de MIVB ben ik nu bij Aedes terechtgekomen in de dienst Schade en daar werk ik nu samen met Ludovic, mijn vroegere TL bij NN.

Zeg eens … was Jan Van Autreve niet te treurig dat je zijn bedrijf verliet?   

Toen ik vertrok, was meneer Van Autreve al niet langer CEO van NN Nederland, maar op zich denk ik dat hij het wel te boven zal komen (lacht).  
N.v.d.r.: bij Aedes wordt daaraan getwijfeld!  

Je bent hier dus niet “de zoon van”, “de neef van”, … ? Gefeliciteerd, je bent de eerste. 

Niet voor zover ik weet (lacht). 

Wat is professioneel je grootste kwaliteit?

 
Ik zou zeggen dat ik relatief kalm ben en goed kan luisteren, wat altijd van pas komt in stresssituaties zoals die waarin we deze zomer verkeren met de overstromingen bijvoorbeeld. Cool blijven, met wie je ook praat, …

We hebben wat onderzoek gedaan en blijkbaar ben je een gamer. Kun je ons er wat meer over vertellen?


Inderdaad, dat is mijn grote passie. Ik ben geboren in de wereld van computers. Toen eind jaren ’80 de eerste personal computers verschenen, vond ik ook altijd alles leuk wat met technologie te maken had. Het logische vervolg als je van videospelletjes houdt (glimlacht).

Geef ons eens je top 3:


World of Warcraft is nog steeds ‘Het’ spel waar ik de meeste jaren van mijn leven aan heb besteed. Dan komt League of legend en de laatste tijd Genshin impact. 

En hoeveel uur besteed je gemiddeld per week aan het spelen van je games?


Strikvraag! Dat is afhankelijk van mijn schema, maar gemiddeld 4 of 5 uur minimaal.
Verder hangt het natuurlijk af van mijn avondindeling, dus het is een beetje moeilijk om een gemiddelde te geven.

Kan je ons een anekdote vertellen over je meest onwaarschijnlijke / buitengewone contact met een klant?


Goede vraag. Niet echt een zaak met een klant, maar wel een die ik meemaakte toen ik in de maritieme verzekeringen werkte. Moeilijk te geloven, maar het was een dossier van een koe die uit de lucht komt vallen. Een luchtvaartmaatschappij die gespecialiseerd is in vervoer van vee, “verloor” tijdens een vlucht op een dag een deel van haar lading (koeien dus!). En een van die koeien viel helaas op een schip. Ongelooflijk, maar waar…

Wat zijn volgens jou de grootste uitdagingen voor de verzekeringswereld in de komende jaren? 


Gezien de snelle veranderingen die zich momenteel in de wereld voordoen, zal de grootste uitdaging volgens mij het aanpassingsvermogen zijn. Of het nu gaat om digitalisering, om rampen, misschien ook om nieuwe risico’s die gedekt moeten worden of nieuwe producten die ontwikkeld moeten worden.
Een hele reeks dingen die we nu nog niet weten, maar die (misschien) zullen gebeuren. 

En wat zijn jouw persoonlijke uitdagingen?


Ik zou heel graag meer kunnen reizen, de recente situatie heeft daar natuurlijk niet bij geholpen.
Eerlijk gezegd ben ik vooral op zoek naar stabiliteit, dus als de dingen stabiel kunnen blijven, zou dat geweldig zijn.

Emmanuel, hartelijk bedankt en welkom in het team! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *