Solidariteit.  

Dit is het eerste woord dat in me opkomt bij het schrijven van dit hoofdartikel. Ondanks de gezondheidscontext van de laatste maanden, die hier en daar al heel wat schade heeft aangericht, hebben de Belgen (nog eens) blijk gegeven van een schitterende solidariteit met de vele slachtoffers. Solidariteit om boven het trauma te komen.  

En wat nu ?  

Hoewel het moeilijk lijkt de recente gebeurtenissen rechtstreeks in verband te brengen met de klimaatverandering, is het duidelijk dat er “kenteringen” plaatsvinden. Volgens de wetenschappelijke gemeenschap zullen natuurrampen de komende jaren frequenter en extremer worden. En met natuurrampen worden vooral sociale en economische rampen bedoeld.  

We moeten er nu lessen uit trekken.  

We moeten er nu lessen uit trekken”. Zoals een verhaal dat zich herhaalt… zonder einde? Lange tijd (te lang?) is het leidmotief “Morgen moeten we dit herzien, dat bereiken, dat sluiten, daar meer innoveren, …” aan de orde van de dag geweest. Denken is één ding. Acteren is iets heel anders.  

“Je makelaar, je beste Verzekering” 

Deze solidariteit is ook professioneel.

Makelaars, deskundigen, verzekeringsmaatschappijen en bijstand verleners zijn nu al meer dan 15 dagen in de frontlinie en werken hard. “Dat is ons werk“, zou u kunnen zeggen. Het is waar… Maar een makelaar die alles verloren heeft door de overstromingen zijn uiterste best zien doen om zijn klanten gerust te stellen en hun dossiers vooruit te helpen, dat is klasse. En dat verdient om benadrukt te worden!  

De slogan “Je makelaar, je beste Verzekering” krijgt hier zijn volle betekenis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *