Toename van diefstallen uit auto’s uitgerust met het sleutelloze systeem

Verschillende politiezones (Luik, Namen, Dinant…) hebben onlangs een toename vastgesteld van diefstallen uit auto’s met sleutelloze systemen. De techniek is eenvoudig: dieven versterken sterk het ontstekingssignaal dat door dit type sleutel wordt uitgezonden. Het resultaat is dat zij, door een apparaat ter grootte van een computertas bij de voordeur te plaatsen, een dichtbij geparkeerde auto kunnen openen en starten.

2 tips voor polishouders met dit type sleutel:

  1. Zet uw auto indien mogelijk in een garage.
  2. Bewaar uw sleutels (en de duplicaten) in metalen dozen om het signaal te blokkeren of zelfs in een “Faraday”-tas, of bewaar ze op zijn minst uit de buurt van deuren en ramen.

Nieuwe “transparantiewet” (gepubliceerd in het Staatsblad van 2.2.2023)

Merk op dat de nieuwe “transparantiewet” een grote impact kan hebben op oude pensioenplannen met een eindleeftijd van 60 jaar (en in mindere mate ook op die met een eindleeftijd van 65 jaar) en ook gevolgen zal hebben voor de manier waarop het pensioenkapitaal wordt berekend vanaf 1.1.2024. Kortom, let erop dat de aanvullende pensioenen voortdurend veranderen, wat uw werk er niet eenvoudiger op maakt.

Assuralia heeft onlangs haar overstromingsbeoordeling bijgewerkt.

Volgens Assuralia is het tijd om vooruit te kijken naar een dreiging die mogelijk steeds vaker zal voorkomen.

Klik hier voor het verslag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *