…het einde van de tunnel is in zicht!

‘Must-haves’ ,- en ‘must-knows’ voor u aan een dag telewerken begint:

We kunnen het niet genoeg herhalen: het belangrijkste om thuis goed te kunnen werken, is een specifieke, aangename en aangepaste werkplek.

  • Kies zorgvuldig de plek uit waar uw bureau komt: als het niet om een aparte kamer gaat, kies dan een plek waar u gegarandeerd ongestoord kunt werken. Zorg ook voor verschillende lichtbronnen om bij elke lichtinval de juiste hoeveelheid licht te hebben.
  • Zorg voor een comfortabele bureaustoel, aanpasbaar aan de hoogte van je bureau en die toelaat dat u achter- en voorover kunt leunen:  die investering is noodzakelijk om thuis goed te kunnen werken.
  • Stel je bureau correct op: Kies een lichte plek, zonder directe lichtinval, zodat u niet wordt afgeleid.
  • Geef de voorkeur aan functioneel en praktisch meubilair: een stevig bureau met opbergruimte en stopcontacten in de buurt is een must. Een zit-stabureau is ideaal.
  • Zet planten op uw bureau: ze vergroten uw motivatie!
  • Kies kleuren die de concentratie bevorderen: of het nu op de muren of op decoratieve accessoires is, stimuleert geel het intellect, blauw brengt rust en paars help om u te concentreren. 
  • Personaliseer uw bureau: niets is beter om uzelf te motiveren dan decoratieve voorwerpen die u waardeert, allerlei snuisterijen, vakantieherinneringen, tekeningen van uw kinderen of gezinsfoto’s. Overdrijf echter niet: trop is teveel!

Het is ook erg belangrijk om de juiste communicatiemiddelen te gebruiken. Schrijven is prima. Elkaar spreken en horen is beter. Dat horen we vaker van telewerkers. Een telefoontje maakt veel duidelijk en beperkt eventuele misverstanden of onhandige formuleringen die de boodschap onduidelijk maken.

U moet ook over de juiste tools en apps beschikken om u werk goed te kunnen organiseren en uw productiviteit te verhogen. Als u nog geen taak- en projectmanagementsoftware op kantoor gebruikt, is het hoog tijd om dit te doen. Tools zoals Asana, Trello, Clickup of Monday.com zijn ongetwijfeld een grote hulp!

Voor een snelle follow-up van de productiviteit of om technologische afleidingen te beperken, kunt u ook apps zoals Toggl, OffTime, Forest of SelfControl gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *